Logo_+Rehab inv

42

R Y G G S K O T T Först och främst - ryggskott är en ,i min syn samlingsbenämning, för ont i ryggen och svårt att röra sig. Något som är gemensamt hos många patienter efter ett ryggskott är svaghet i ryggen. Eller snarare kan man säga att patienten upplever en oro och litar inte på sin rygg. Hen har fått en rörelserädsla. 💡vid ett sådant tillfälle är det utmärkt att så snart det går försöka att på ett så lugnt och kontrollerat sätt att försöka skapa en god rörelse över berört område och sedan börja belasta på ett stegrat sätt. 💎denna övning belastar kortvarigt ryggen, det som är grymt är att Du kan bestämma själv hur mycket belastning du utsätts för under varje repetition. Justera längden av framåtböjen och även tyngden på vikten så är detta en övning jag skulle säga nästa alla kan göra! ❤ känner du någon med kass rygg? Gilla och tagga gärna någon 😊

40

S T E L H E T 💡 en övning för att komma igång med ryggen både i skedet efter skada men även som en generell uppvärmning. 🔎Genomför med god kontroll efter din förutsättningar och rörelseomfång. 💪🏻Upprepa 10-20 reps per sida 🚫 det finns inga färdiga mallar för vad som borde funka eller inte men försök alltid att genomföra efter dina förutsättningar. 🥰 tagga gärna någon med stel rygg som behöver mer tips framöver 😊 www.plusrehab.se

49

💡smärta eller stelt i ryggen!?💡 Framöver hoppas vi kunna ge dej inspiration och tips Hur du själv kan få kroppen mer rörlig, något som ofta är en förutsättning för smärtlindring! Även konkreta rehabförslag kommer presenteras. Har du någon specifik fråga så skicka gärna ett personligt meddelande! 🚫Alla övningar är inte anpassade för alla, det finns inga Universalövningar som många hoppas på! 👍De flesta övningar som du framöver ser här används i det dagliga arbetet och kan justeras med antingen rörelseomfång eller viktens belastning. Krumma / Svanka är en övning som kan användas vid akut ryggont såväl som vid stelhet i ländrygg och bröstrygg. Genomför övningen utan smärtprovocerande rörelseomfång. Upprepa 10-20ggr ett flertal gånger under dagen! Bruka kunna mjuka upp den stelaste av ryggar! 💪🏼👍🔥 Kämpa på och tagga gärna någon med ryggsmärtor så kanske hen kan få hjälp här framöver!

Under 15 dagar så är Leg.Naprapat Patrick Johansson med ungdomslandslaget HU16 i Makedonien för årets basket EM-slutspel.

Patrick agerar fysio och har medicinsktansvar för truppen under turneringen.

Tyvärr innebär detta att kliniken är stängd under Augusti. Vill du boka en tid så ta en titt på vår onlinebokning.

www.plusrehab.se

Läs hela inlägget »

Under 5 dagar så pågår ett landslagsläger i Norrköping. Samtliga basketlandslag mellan U16-U20 är på plats! Leg.Naprapat Patrick Johansson deltar i det medicinska team som tar hand om spelarna under helgen!

Under torsdagen och fredagen genomförs en fysprofil och utöver detta förbereds dem inför kommande EM-äventyr.

Vill ni ta hand om era krämpor och eventuella skador så hör av er till Plus Rehab!

Er Naprapat i Jänköping och Stockholm

www.plusrehab.se

Läs hela inlägget »

På Mark Idrottgymnasium äger denna landslagsamling rum och 20 tjejer respektive 20 killar har samlats för att kämpa om 1 av de 15 platser som finns i det lag som ska representera Sveriges färger i Turneringen i Danmark senare i veckan!

Under gårdagen genomfördes yoyo-test med spelarna och utöver det så hade lagen teori och ett basket pass!

Bästa resultat på yoyo var:

Kille 20,4

Tjej 17,8

Måmga i gruppen hade förbättrat sig sedan senaste lägret. Dagen avrundas med undersökning av en ljumske och videoanalys av löpsteg. En tur till akuten i borås gjorde att arbetsdagen slutade imorse kl 06:00.

Idag har vi fortsatt med 30m sprint och en rad fystester.

Nu ska undertecknad vila innan nästa pass börjar kl 18:00!

Läs hela inlägget »

Landslagscoachen Peter Johansson inleder sista basketpasset för helgen! Plus Rehab är med i det medicinska teamet och är tillgängliga under hela helgen. Snart dags för sista fyspasset där vi testar av styrka i knäböj!

Full fart!

Läs hela inlägget »

Vi inleder dag två i husquvarna med testa av 20 tjejer och killar i knäböj! Vi poängterar tekniken före vikten för att ge en bra fortsättning i deras styrketräning!

Senare under dagen fortsätter Plus Rehab att erbjuda sina tjänster i det medicinska team som är aktivt under denna uttagning för ungdomslandslag i basket!

Själv upplever jag att varje testdag ger än mer kunskap till den verktygslåda jag och företaget besitter! Vi hörs / Patrick J | Leg.Naprapat och grundare till Plus Rehab

Läs hela inlägget »

Idag så har den stora höjdpunkten varit när Leif Swärd , Michail Tonkonogi och Magnus Samulsson presenterade sin syn på träning och träning för barn/ungdomar!

Väldigt intressanta synpunkter från dessa och alla kunniga personer i auditoriet! 

Nu lyssnar vi på en paneldebatt om träning med Christer Fuglesang (astronaut), Sofia Paldanius (kanot), Oskar Sundh (hockey) , Magnus Samulsson (tidigare världens starkaste man), Emma Wichardt (multisport), Anders Eriksson (enduro) och Helena Jansson (orientering) 

Mycket intressant dag! 

Läs hela inlägget »

Just nu inväntar vi starten av ett symposium med Magnus Samulsson , Michail Tonkonogi och Leif Swärd! Väldigt intressanta föreläsare!

Sedan fortaätter vi med workshop som handlar om funktionell träning!

Läs hela inlägget »

Under gårdagen fick vi bl.a. Lyssna på hur en "hockeyläkare" resonerar gällande höftskador samt hjärnskakningar ( talare Yelverton Tegnér och Leif Swärd) Vidare hölls workshops i ultraljudsdiagnostik och höftrehab!

Dagen börjar med att bl.a. Roland Thomee och Jan Ekstrand ska prata om återgång till idrott efter skada! 

Väldigt mycket rutin i dessa herrar som har mer erfarenhet än de flesta inom ämnet! Inspirerande att utveckla företagets idrottsmedicinska kompetens!

Läs hela inlägget »

Nu kör idrottsmedicinska vårmötet igång och självklart är PlusRehab deltagare under mötet!

Spännande föreläsningar väntar och mingel inom den idrottsmedicinska kåren!

Invigningen är igång!

Läs hela inlägget »

Sista dagen på regionalägret och snart har region södra tagit ut de tjejer och killar som i år ska representera regionen i kommande regionsturnering.

Nya bekantskaper har knutits och mycket erfarenhet har mottagits och delats ut!

Plus Rehab önskar samtliga spelare lycka till i dess framtida basketkarriär!

Läs hela inlägget »